20. toukokuuta 2015

Kevään iloja ja Vappua

Kevään iloja ja Vappua


Kevät alkoi kurkistella nurkan takaa. Eskarit saivat tehdä omat vappuviuhkat. Siinä työssä vierähti useampi päivä. Ensin vuoltiin keppejä ihan oikealla puukolla. Auringon paisteessa oli mukava vuolla keppejä.


Keppien valmistuttua aloitimme hapsujen teon.Kun kepit olivat kuivuneet, niitä pääsi hiomaan santapaperilla.Paljon, paljon leikkausta ja sitten liimattiin..


Viimeinkin viuhkat olivat valmiit ja vappu jo ovella...Vappunaamiaiset Pikku-Otavassa

Vapun aattona saimme juhlia kevättä. Kaikki tulivat päiväkotiin eri näköisinä, mihin olimme tottuneet. Meillä oli paljon keijuja, prinsessoja, ritareita, intiaani, cow boy, dinosaurus, tiikereitä, ilves, lepakko, metsäkissa, pelleveljekset ja monia, monia muita. Juhlassa esittäydyimme ja avasimme metsän oven sekä prisessan linnan oven. Taiteilijan ateljee oli myös kaikkien käytössä. Metsässä eläimet ja muut saivat pistäytyä metsänemännän luona, jos heillä oli tullut pipi jalkaan tai häntään. Siellä sai kääreitä vaivoihin ja lääkettä myös. Metsässä oli myös metsän tyttö, jonka luona sai käydä kylässä katsomassa ja kokeilemassa hauskoja soittimia ja uusia pikkuleluja. 
Prinsessan kodissa oli hovihoitaja, joka hieroi kipeytyneet hartiat. Taiteilijan luona pääsi piirtelemään tai sai hienoja kasvomaalauksia. 
Juhlakeittiössä Hiiri-kokki tarvitsi apulaisia dippivihannesten pilkkomiseen.

Kesken juhlaa malttoivat Owen, Aino ja Venla tulla auttamaan keittiötöissä.

Juhlaruokana meillä oli dippivihanneksia simpukankuorilta, falafelejä ja lohkoperunoita. Jälkiruoaksi saimme herkutella simaa ja munkkeja!
Ja ruokailu oli tietysti pitkässä juhlapöydässä. Sitä olikin jo odotettu!Leikkejä ulkonaPihaleikit ovat parasta keväällä. Pihalla viihdytään hyvin ja siellä löydetään joka päivä uusia asioita. 


Tarkoituksenmukainen sisustus kotileikissä...

Yhteistyössä on voimaa! Muutama solmu ja koko porukka pääsee eteenpäin!

 Iivarilla on hyvä kolo, missä leikkiä.

 Ison kiven viereen saa hyvät kaivauksen, sillä hiekka on pehmeää.

Nyt testataan saappaiden vedenpitävyys! - Hyvät olivat!
Ensin siirretään vettä lätäköistä lammikkoon ja sitten... pato auki!


" Piirrä sää mun rajat, niin mää piirrän sun!"
Eetun ja Lallin yhteistyötä.
Hepan selästä pääsee näin helposti koivun runkoon kiipeämään!


Siis näin!

Jee!!!


Valmiina, paikoillanne, hep! Tämä vahvistaa koordinaatiokykyä!


Sisälläkin puuhailtiin kaikenlaista

Äitienpäivälahjaksi maalatut kassit piti silittää, jotta maali tarttuu kiinni.Palikoista on mukava rakennella korkeita rakennelmia ja hienoja muureja!


Yhteistyössä se sujuu parhaiten!Välillä ryhdyttiin auttamaan Mariaa muussiperunoiden kuorimisessa. Kyllä tuli hyvää perunamuussia!

Ruokailuun ryhdyttäessä Maria sitten kertoo lapsille, mitä on ruokana tänään ja ketkä ovat olleet auttamassa... Voi, kuinka iloisia ilmeitä tuleekaan, kun oma nimi mainitaan. Kyllä olemme taitavia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.