19. toukokuuta 2015

                             Pikkukokit puuhissaan

Pääsiäisen aterian valmistamiseen tarvitsimme monta apulaista. Pääruokana söimme sahramiriisiä ja uunikalaa sekä keväistä salaattia ja jälkiruoaksi saimme herkullista pashaa. 
Eskarit olivat edellisenä päivänä valmistaneet pashaa muotteihin valumaan ja pääsiäisaterian päivänä Metsäläiset saivat koristella ne ihanilla koristeilla.

Mariel ylpeänä esittelee aikaansaannostaan...


Mea ja Minea koristelemassa.


Eskaritytöt tulivat apuun salaatin tekoon. Ensin piti pilkkoa kurkkuja ja tomaatteja. Lilja tuli siihen apuun kesken pupuleikkiensä. Pupukin pääsi mukaan kurkistelemaan Liljan paidan kauluksesta salaatin tekoa. Kurkut taisivat hieman kiinnostaa pupuakin...


Emma ja Silja saivat pilkkoa päärynöitä. Se sujui hyvin, kunhan muisti leikata veitsen terävämmällä puolella...


Pääsiäisateria syötiin hyvällä halulla ja pian saimme lähteä pääsiäislomalle. Tiput, puput ja pääsiäisruohot matkasivat lasten omiin koteihin, eikä muita eksymisiä tapahtunut, kuin Laurien tiput vain joutuivat vääriin koteihin. Mutta sekin vierailu sai onnellisen päätöksen, kun virhe huomattiin ja tiput palasivat pian oikeisiin koteihin!


Pääsiäislomalta palattuamme oli yllätys odottamassa Pikku-Otavassa, kun Pääsiäiskukko oli käynyt tekemässä pesänsä puuhellan päällä olevan liesikuvun päälle. Sieltä löytyi herkkuja!


Namuja koko korillinen!

Elo ja Emilia Pääsiäiskukon herkkuja hakemassa. Nam, nam!

                                   

  Korin punontaa

Menninkäiseskarit saivat pian aloittaa vaativan urakan, kun laitoimme koripajan pystyyn. Työ oli haastavaa ja näppäriä sormia vaativaa. Tarkkanakin siinä piti olla, että muisti tärkeän säännön: rottinki piti laittaa aina yhden pystyrottingin takaa eteen ja taas yhden taakse, koskaan ei kahden!Tämä oli vaativaa ja välillä piti korjaillakin. Mutta motivaatio oli suuri, koska koreja suunniteltiin äitienpäivälahjaksi...Lilja keskittyy korin punomiseen.
Lauri on saanut jo näin paljon tehdyksi!Owenin mielestä"tää on ihan helppoa!"

Valmiit korit!

 Tiitiäiset ja Metsäläiset maalasivat äideille hienot kauppakassit.


Eelis ja Iivari maalaamassa äidille kasseija.
Paketit saimme valmiiksi ja voi sitä jännitystä, kun salaisuus piti säilyttää äisienpäivään asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.